keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Miksi turkoosi ja vihreä ovat tämän hetken suosikkivärit?AUSTRALIA
NEW CALEDONIAN SAARET: NOUMEA, LIFOU JA MARE
FIJI: PORT DENARAU JA SUVA

Syys- Lokakuu 2014
Vuonna 1969 paras ystäväni muutti siirtolaisena perheensä mukana Australiaan. Ensimmäisen kirjeen sain häneltä voipaperiin kirjoitettuna. Se oli kirjoitettu lentokoneessa Intian yli lennettäessä. Sain kirjeen sydämin koristeltuna ja kirjeenvaihtomme on jatkunut tähän päivään asti. Kun lapsemme olivat pieniä, puhuimme toisillemme c-kasetteja ja soittelimme. Nythän käytössä on jo Skypet, tekstarit ja lentokoneet;)

Ystäväni on muutaman kerran käynyt työmatkoillaan Euroopassa ja piipahtanut samalla myös Suomessa. Perheiden kanssa vietimme yhteisen lumisen joulun muutama vuosi sitten.

Saimme hääkutsun ystäväni vanhimman pojan häihin syyskuulle 2014. Siispä varasimme lennot ensin Singaporeen ja seuraava pysähdys oli Sydney.

Ajoimme pitkän lennon jälkeen hääpaikalle Wandin Valleyn viinitarhoille. Yövyimme 3 yötä sulhasen perheelle vuokratussa talossa.
Syyskuussa Ausseissa oli kevät, joten viiniviljelmät olivat nupuillaan. Maisemat olivat upeat ja kengurut loikkivat vapaina viljelysten välissä.
 
 
Vihkivalat vannottiin pienen järven rannalla iltapäivän auringonpaisteessa.
 
 
 
 
 
Häät vietettiin alueen kriketti paviljongissa... ja ne jatkuivat seuraavana aamuna yhteisellä aamiaisella kyseisessä paikassa. Sitten olikin vuorossa kriketti ottelu halukkaille... ja mehän halusimme kokeilla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rakas mieheni peliasussaan.
 
Ehdimme tutustua myös alueen NAM NAM suklaapuotiin ja Hunter Valley Gardensiin. Kaunis puisto oli jaoiteltu maittain, lasten satuhahmo- alueeksi ja lisäksi se esitteli australian luonnonkukkia ym. Katseltavaa oli paljon. Täsä muutama kuvakulma...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aamupäivästä lähdimme ajelemaan Jenolan Cavesin tippukiviluolille. Asuimme vanhassa 1800-luvulla luolien uomaan rakennetussa talossa. Se on edelleen pysynyt alkuperäisen oloisena sisältä. Esim. hotellihuoneissa ei ole puhelimia eikä TV:tä vaan tarkoitus on tuntea luonnon rauha.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Lounaan syötyämme lähdimme ajelemaan kohti Blue Mountais luonnonpuistoa. Se oli minulle matkamme vaikuttavin paikka. Eukalyptus puista nousi sinistä huurua ylös vuorille. Maisemat olivat uskomattoman kauniit silmänkantamattomiin.
 
 
 
 
 
 
Alla Three Sisters ilta-auringossa.
 
 
 
 
Yön nukuttuamme ja hyvän aamupalan syötyämme suunnistimme takaisin Sinisille vuorille. Laskeuduimme junalla alas laaksoon. Sieltähän löytyi eripituisia luontopolkuja metsässä.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Jatkoimme ajomatkaa kohti Sydneyn satamaa. Matkalla pysähdyimme kaupoille.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Satamassa nousimme iltapäivällä Carnival Legend laivaan joka lähti illalla Sydneysta kahden viikon risteilylle Tyynelle valtamerelle. Pari kuvaa hyttimme parvekkeelta. Kuvassa Harbour Bridge ja Oopperatalo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaksi seuraavaa päivää vietimme laivalla kunnes saavuimme New Caledoniaan Noumean saarelle. Laivalta sai varata retkiä maissa olon ajaksi ja me lähdimme saarikierrokselle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yön seilasimme laivassa ja aamulla saavuimme Lifoun saarelle. Siellä meidät vastaanotti trooppinen sade (oli lomamme ainoa sateinen päivä). Menimme retkelle viidakkoon vanilja viljelmille ja Jokin kylään missä meille kerrottiin paljon tietoa päivittäisestä elämästä, naimisiin menosta, rikoksien selvittämisestä ym..
 
 
 
 
 
 
Täällä saimme maistella vaniljateetä.
 
 
 
 
 
 
Jokin kylässä meidät vastaanotti iloinen kylän asukas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla olevassa majassa kylän asukkaat kokoontuvat, ja siellä päätetään erilaisista asioista.
 
 
 
 
 
 
 
Yksi päivä merellä.
Aamulla saavuimme Fidzille Port Denarauhin. Siellä miehemme menivät kalastusretkelle ja me Anun kanssa kiersimme saarella ensin bussilla sitten kaupoissa ostoksilla. Iltapäivällä tapasimme satamassa kalastajat ja lounastimme yhdessä.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jos laivamme ei päässyt saarilla rantaan asti kuljimme laivan pelastusveneillä takaisin laivaan. Pelastusveneet olivat käytössä koko päivän ajan. Veneitä meni edestakaisin jatkuvalla syötöllä. Yhteen veneeseen mahtui 150 henkilöä. Sai vaikkapa piipahtaa laivalla syömässä ja mennä takaisin maihin. Laivalle mentäessä piti aina kävellä turvatarkastuksen läpi kuten lentokentillä.
 
 
 
 
 
 
Yön seilasimme laivassa ja aamulla saavuimme Suvaan, Fidzin pääkaupunkiin. Tällä kertaa retki suuntautui Nailililin kylään minne matka taittui ensin bussilla, ja sen jälkeen veneellä jokea pitkin.
 
 
 
 
 
 
Alla paikallisen koulun lapsia ja luokkahuone.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kirkko koulun vieressä.
 
 
 
 
 
 
Vierailulla Waivoun kylässä. Ajatella, että vain 100-vuotta sitten saarella oli ihmissyöjiä...
 
 
 


 
 


 
 
 
 
2 päivää laivalla.
 
 
 
 
 
Paikallinen bändi viihdytti soinnuillaan...
 
 
 
 
 
2 Päivää laivalla.
 
Saavuimme takaisin Sydneyhin ja majoituimme hotelliimme 1888. Se sijaitsi Darling Harbourin sataman läheisyydessä.
Kuvassa alla kyseinen satama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The Sydney Towerista oli huikeat näkymät yli kaupungin.
 
 
 
 


 
 
Oli niin lämmin päivä, että pieni, kylmä, huurteinen osui ja upposi! Ihan laittoi naapuripöydänkin laulamaan (seuraava kuva).
 
 
 
 
 
 
 
Piipahdimme Madame Tussauds vahakapinetissa ja tapasimme mm.
 
 
 
  
 
Kävelimme myös Rocksin kaupunginosassa, joka on vanhinta aluetta. Mukavia pikku putiikkeja!
 
 
  
 
Kiinalaisessa kaupunginosassa oli lähinnä ruokapaikkoja. Niitä sitten riittikin. Tuo toisen kuvan ovi johtaa kalaravintolaan. Oven molemmin puolin seinässä oli akvaarioita. Harmi kun kuvaaja ei ollut tapetilla!
 
 

 
 
 
 
 
 
Viimeisenä muttei vähäisempänä rakastuin pitsireunaisiin parvekkeisiin ja pieniin taloihin. Tässä pari esimerkkiä Sydneystä...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onneksi olkoon! Olemme päässeet melkein matkan loppuun. Enää reilu 10 h lento Hong Kongiin ja sieltä reilu 10 h lento Suomeen.
Oli ihana käydä kuvia uudelleen läpi ja päivittää niitä tänne nettiin. Tuli niin monia mukavia matkamuistoja mieleen!!!
 

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Kiitos niistä. Varmaan oli upea matka ;D

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä matka! Hienoja maisemia ja upeita elämyksiä.

    VastaaPoista
  3. Teillä on ollut aivan mielettömän ihana matka! Jo tuo, että ystävyys jatkuu lapsuudesta asti, vaikka asutaan eri mantereilla, on aikamoinen ihme. Ja se gorilla on tehty auton renkaista, semmoinen kierrätystaideteos.

    VastaaPoista