torstai 3. joulukuuta 2015

Matti-tonttu




Joulutauko alkoi kurssien osalta... Ompelukoneeni ei kuitenkaan halunnut vielä lomailemaan. Löysin  Pentikiltä tätä omenaista kangasta (viime talvena loppuunmyytyä). Ostin sitä pari metriä ja ompelin kolme poikkiliinaa keittiönpöydälle:) Kankaasta jäi vielä mukavasti tähteeksi ja aion ommella siitä muutakin...
 
 



Ulkona vettä tihuuttaa ja on synkkää. Meidän joulutonttumme nimeltään Matti Nykänen uhmasi kuitenkin kosteita ilmoja ja istahti omalle paikalleen vanhan kelkan nurkalle:) Luonnostaan Matti  pitää enemmän pakkaspäivistä ja lumesta. Teki mieli kääräistä joku palttoo ympärille ettei ala kostealla kolotella.
 
 
 
 
 
 
Lapset tulevat illalla leikkimään ja aukaisemaan joulukalenterin luukuja. Pienempikin jo kyseli missä se talo on missä ikkunat aukesi, vaikka oli viime vuonna kahden ikäinen kun sitä soitteli. Kalenteri soittaa joululaulua kun luukun aukaisee ja yläkerrassa alkaa piirileikki. Samoin kuin aidossa Rothenburgin kaupungissa torilla Saksassa.
 
 
 
 

7 kommenttia:

 1. Kaunis Pentikin omenainen joulukangas, tonttu jo odottelee joulua ja kiva tuo kalenteritalo.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo Matti Nykänen, toivottavasti ei vilustu! Omenakangasta on tehnyt mieli ostaa.

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo Matti! Kauniit poikkiliinat tekaisit. Mukavaa kun huomenna ollaan jo perjantaissa ja viikonloppu edessä. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 4. Pentikin omppukankaaseen ihastuin minäkin viime vuonna, minulla on samaisesta kankaasta tyynyt. Veikeä tuo Matti tonttu ja voi miten ihana joulukalenteri.

  VastaaPoista
 5. Tuli ihanan näköinen pöytä. Hienosti tehty liinat.
  Kalenteri on ihan nähtävyys. Teillehän saattaa rampata kaikki kulmakunnan lapset sitä töllistelemään.
  Älä Anne huoli tontustasi, kyllä Matti on kosteeseen tottunnut ja pärjää kyllä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis omppukangas! Harmi että käyn niin harvoin Pentikillä... Matilla on ihan muikea ilme, ei hän näytä kärsivän! Teillä onkin aivan erityinen adventtikalenteri - niin hauskaa että se on jäänyt heti lapsenkin mieleen.

  VastaaPoista
 7. Jukupätkä mikä joulukalenteri! Tuollaisen minäkin tahtoisin. Olen muuten käynyt ko. kaupungissa joskus kauan sitten ja tykkäsin kyllä. Voi tonttupoloista. Ettei vaan reumatismi iskisi näin kosteilla ja koleilla keleillä. Omppukankaasta olet loihtinut niin lämpimän tunnelman että, käy muulloinkin kuin jouluna. Mitähän jännää siitä vielä valmistuu?!

  VastaaPoista