sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rukalla

Tämän viikon olimme Rukan maisemissa mökkeilemässä. Hienoisesta ruskastakin saimme nauttia. Sunnuntai ja maanantai olivat oikein aurinkoisia ja Riisitunturilla riitti ulkoilijoita. Kauniissa säässä muutamat tarkenivat jopa T-paidassa... Osa aluskasvillisuudesta punersi ja syksy teki tuloaan. Kuinka ollakaan... kamerani jätin mökille... Ainut kuva on kännyllä otettu poroista tienvarressa.
Loppu viikko satoi ja oli harmaata ja pilvistä. Se ei meitä haitannut ollenkaan.Tarkoituksella pakattiin mukaan Stig Larssonin trilogian uusi jatko-osa ja Liza Marklundin uusin siipalle. Itselleni valitsin Enni Mustosta johon olen jäänyt koukkuun. Neljä kirjaa tuli luettua ja oli kyllä mukavaa puuhaa! Välillä ulkoilua sateessa, saunaan, hyvää ruokaa ja hyvä kirja. Täydellinen lepo-loma!


 
 
Nämä kolme kirjaa kertoivat aikoja sitten tulleesta TV-sarjasta "Vihreän kullan maa."


 
 
Koskivuori-sarjan ensimmäinen osa "Verenpisara ikkunalla" alkaa vuoden 1917 kesästä kun Saara Kavenius saapuu opettajaksi syrjäiseen kyläkouluun ja asettuu asumaan tulitikkutehtailijan kartanoon. Kartanossa serveeraava Vappu ja Saara ystävystyvät, mutta väliin nousee kansalaissota.
Kirja piti otteessaan alusta loppuun... eli tuli luettua aamuyön tunneille...
 
 
Ennen matkaa ompelin mummon murusille pussukat matkalle Sisiliaan. 5-v tyttö pitää niin kovasti perhosista ja kukkasista (tunnistaa jo monta kukkasta nimeltä). 3-v poika taas on kiinnostunut kärpäsistä ja muurahaisista, mutta kyseistä kangasta ei mummon varastoista valitettavasti löytynyt, joten autokankaalla mentiin...
 
 
 
 
Mukavaa sunnuntaita!
 

7 kommenttia:

 1. Varmasti ollut mukava ja rentouttava reissu ja ihanat ovat nuo ompelemasi pussukatkin. Iloa tulevaan viikkoon :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä ja rentouttavalta lomalta:) Kivat pikkupussukat!

  VastaaPoista
 3. Oi-oi miten ihanan kuuloista reissua:) Jos on tilkkutyön ompeleminen parasta niin kyllä on lukeminenkin ja reisaaminenkin.
  Joku vuosi sitten jouduin sairauslomalle enkä saanut nousta sängystä. Luin Laila Hietamiehen seitsemän kirjaa yhteen menoon. Ei tehnyt heikkoakaan:) oli mukava lukea sarjan kirjat perätysten ja ilman väliaikoja, ei tarvinnut kertaakaan miettiä mihin jäätiinkään edellisellä lukemiskerralla.

  VastaaPoista
 4. Kiva porokuva. Mukavaa luettavaa on sinulla ollut matkassa. Minä olen kuunnellut nuo Mustosen kirjat pariin kertaan tykkäsin kovasti. Hienot pussukat lapset saivat matkalle mukaan.

  VastaaPoista
 5. Kyllä lukulomiakin tarvitaan, varmasti oli rentouttavaa. Somat pussit murusille!

  VastaaPoista
 6. Kivat pussukat lapsille ja eikös olekin hauska seurata, miten tyttöjen ja poikien mielenkiinnot ovat erilaisia. Meillä sattuu olemaan myös samanikäisiä lapsenlapsia (tytöt 5 v ja 9 kk ja kaksi 3 v poikaa).
  Mukavan loman olet saanut viettää niin kirjojen kuin ulkoilun lomassa. Mustosta en olekaan lukenut, täytyypä pistää mieleen, kiitos vinkistä.
  Mukavaa myös jos olet löytänyt lahjainspistä blogistani:).

  VastaaPoista
 7. Oih. Ihanan kuuloinen lukulepoloma. Itselläni ollut vähän liian pakkotahtista juoksemista, joten hiukan kateudesta viherrän. ;)

  VastaaPoista