maanantai 1. kesäkuuta 2015

18. - 21. Lomapäivä


Tässä Itävallan pikkukaupunki Hallstatt esittelyssä. Kaupunki on alhaalla vuorien ympäröimänä ja kaunis kuin karamelli! Asukkaita n. 1000. Se on syrjässä eikä sinne eksy vahingossa, mutta käynti kannattaa. Autolla Salzburgista oli ajomatkaa n. 1 h ja matkat maalaismaisemien läpi olivat kauniit.
Kaupungin vuorten onkaloissa sijaitsee suolakaivos, joka oli mielenkiintoinen retki!
http://www.matkallamaailmalla.fi/11.Hallstatt.Hallstatt.html Tässä mielenkiintoinen linkki kaupungista. 
 
Kaupunki kuvattuna ylhäältäpäin näköalakielekkeeltä.
 
 
 
 
Näin pääsimme näköalapaikalle ja suolakaivoksille.
 
 
 
 
Yllä kuva Hallstattin kaupungista.
 
 
Vietimme kauniin aurinkoisen päivän Salzburgin vanhassa kaupungissa. Löysin hauskan puodin täynnä eri vuodenaikojen ihanuuksia! Kananmunat oli maalattu, kylkeen oli liimattu ristipistotyö tai ne oli muuten koristeltu kauniisti. Aiheina löytyi mm. joulu, pääsiäinen, halloween, kesä, matkailu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Sound of music"-elokuvan kuvauspaikoilla kävimme risteilyn ja bussikuljetuksen yhdistelmällä. Puutarhassa oli opastettu kierros...
 
  
 
 
 
 
Viimeisenä lomapäivänä ajoimme takaisin Muncheniin palauttamaan vuokra-auton. 36 km:n etäisyydellä lentokentältä on Dachaun keskitysleiri. Surullinen muistutus Holokaustista.
 
 


 
 
 
Kotona jälleen. Paljon on koettu ja nähty. Itselleni matkailu niin Suomessa, nurkan takana kuin ulkomailla on tärkeää ja yksi elämän suolasta. Matkan ei tarvitse olla pitkä, se voi olla pätkä. Se voi ulottua vaikka takapihalle ja olla suuri nautinto!
Toivon, että matkakuvani ilahduttivat. Ainakin tähän viimeiseen postatukseen laitoin linkkejä. Niistä näet lisää kuvia sekä osoitteita (jos kiinnostuit).
 
Mukavaa alkanutta viikkoa ja kiitos kommenteistanne:) 
 


8 kommenttia:

 1. Matkaasi oli mukava seurata - kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kovasti olen ainakin minä nauttinut tästä nojatuolimatkasta kauniisiin maisemiin !

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavasta nojatuolimatkasta, kiva on ollut seurata:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos avartavista linkeistä ja kivoista matkakuviasta.

  VastaaPoista
 5. . Matka tuntuu onnistuneen erinomaisesti alkukankeudesta huolimatta. Mukana olin minäkin kotisohvalta käsin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kyllä matkakuvat ja -jutut ovat mukavia!
  Eikös Hallstatt ole se kaupunki jonka kiinalaiset ovat mitanneet tarkasti ja rakentaneet kopion? Ovat kovia poikia kopioimaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos matkakertomuksesta ja kauniista kuvista, matkustaminen on aina hauskaa, vaikka sitten vain näin virtuaalisesti. Samoilla seuduilla käyneenä tuli myös elävästi omat matkamuistot mieleen. Salzburgin kaupassakin olen käväissyt ja muutama joulupallo sieltä myös kotiin lähti :). Tämä myös kutkutti mukavasti tulevan loman odotusta, sillä Itävalta on myös yksi kohteemme tänä kesänä :).

  VastaaPoista
 8. Kyl tuo holokaustinen aika on ollut hirveetä. Mihin kaikkeen ihminen pystyykään! On siinä kävelemistä, ennen kun noi mutkat on suoritettu. Henki salpautuu pelkästä ajatusesta :)

  VastaaPoista