maanantai 10. elokuuta 2015

Teatteria, kirjoja ja vähän muutakin


Eiköhän tämä ollut tämän kesän viimeinen kesäteatteri vierailu. Perinteinen Miinan Montun teatteri Hausjärven suunnalla. Tänä kesänä esitettiin Haikarapolska, joka oli mielestäni näkemisen arvoinen. Huumorilla höystetty aihe kertoi lapsettomuudesta.


 
 
 
Aika on mennyt siivillä. Viikonloppuna oli tytär lapsineen yö kylässä. Olipa ihana saada pitkänmatkanvieraita n. 20 km päästä:) Kävimme syöttämässä sorsia, lenkkeilimme, söimme hyvää ruokaa ja kokosimme Legoista pari linnaa. Haimme vintiltä lasten vanhat pikku-legot käyttöön seuraavalle sukupolvelle. Tyttäreni kanssa rakennettiin lauantaina 8 h merirosvo linnaa ja kummituslinnaa... ja hommahan jatkui sunnuntaina heti kun aamukaffet oli juotu. Olipa mukavaa... kuin palapelin teko...  Lapset olivat aivan haltioissaan! (...ja me!!)
 
 
 
 
 
 
Olen aivan innostunut ja ihastunut Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoihin -sarjaan. Tänään luin sarjan toisen osan "Lapsenpiika". Sarja kertoo Ida -nimisestä piiasta. Ensimmäisessä osassa "Paimentyttö" hänen äitinsä kuolee ja tyttö aloittaa navettapiikana n.12-vuotiaana. Pääosan kirjasta hän kuitenkin viettää Zachris Topeliuksen luona piikana. Kirjat on kirjoitettu keittiössä häärivän Idan näkökulmasta.
 
Toinen kirja jatkaa siitä kun Ida muuttaa lapsenlikaksi Sibeliuksen perheen luo. Eli sarjassa tutustutaan 1900-luvun vaihteen kulttuurikotien elämään. Uusimmassa kolmannessa osassa "Emännöitsijä" Ida on vaihtanut Albert Edelfeltin taloutta hoitamaan. Kirja odottaa tyynyn päällä:)
 
 
 
 
 
 
Fiskarsin reissulta oli pakko ostaa kolme lämpöisen väristä kynttilää odottamaan syksyä!
Nautitaan nyt kuitenkin lämmöstä!
 
 

5 kommenttia:

 1. Olen itsekin lukenut Enni Mustosen kirjoista nuo kaksi ensimmäistä, kun sisareni on laittanut ne joulupakettiin. Mielenkiintoisia näkökohtia. Saapa nähdä, ilmestyykö 3. osa ensi jouluaattona...hyviä lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 2. Minä olen kuunnellut monta Enni Mustosen kirjaa, ne ovat mielestäni hyviä. Pitääpä tarkistaa nämä viimeksi ilmestyneetkin.. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Kuulostipa Mustosen kirjat mielenkiintoiselta, en ole koskaan lukenut hänen kirjojaan, täytyy laittaa korvan taakse. Kauniin lämpöisen ornssinvärisiä kynttilöitä syksyyn:)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo rakennusprojektinne :) Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 5. Pitänee laittaa Mustoset kirjastolistalle, kun yksi ja toinen niitä kovasti kehuu: Kiitos vinkistä. Kynttiläsi tuovat kyllä syksyn värityksen mieleen, noita on ihana poltella iltojen pimentyessä :D.

  VastaaPoista