sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Riikan joulumarkkinoilla

Ensimmäistä kertaa olimme Latvian Riikassa, ja päällimmäiset tunteet ovat ihmisten aito ystävällisyys, kauniit rakennukset ja mieletön fiilis lätkämatsissa. Aloitimme pienen lomamme Dinamo Riga - Lokomotiv Jaroslavla matsilla missä tunnelma oli upea. Kertaakaan ei halli ollut hiljaisena vaan kannustus jatkui koko pelin ajan. Kaiken kruunasi Rigan voitto 4-1!

Joulumarkkinat oli jaettu eripuolille vanhaa kaupunkia. Tällä torilla oli kauniita kojuja, mutta markkinoiden tunnelma puuttui, harmi! Joulupukki jaksoi lumisateesta huolimatta poseerata... (kuvat on otettu viimeisenä iltana jolloin oli jo täysi talvi). 
 
 
Ja niitä NIIN KAUNIITA rakennuksia...
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Eräässä cappuccino kahvilassa oli hauskat lampunvarjostimet... olisi tehnyt mieli koettaa päähän:) Maltoin kuitenkin mieleni:)


 
 
Perjantai aamupäivän vietimme ensimmäisen maailmansodan aikaisilla, saksalaisten Zeppelin-ilmalaivojen huoltohalleiksi  rakennetuilla halleilla. Vuodesta 1937 alkaen viisi valtavaa hallia ovat toimineet kauppahalleina. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Kadun varrelta löytyi hauskat kehykset... ja sieltä takaa paljastui kaunis puistomaisema.
 
  
 
 
Vielä pari taideteosta hoellimme, Hotelli Justus, kerroksista. Kuvat oli piirretty eri kerroksien seiniin hissiä vastapäätä.
 
 
 
 
 
  
 
 
  

7 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista matkakuvista, näitä on mukava katsella:)

  VastaaPoista
 2. Siellähän oli paljon nähtävää ja kiva kun jaa ne meidän muidenkin kanssa, en ole itse käynyt Riikassa. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että matka onnistui hyvin ja ilmeisesti siitä jää mukavia muistoja. Manner-euroopan joulutorit ovat tosi kauniita kojuineen ja tavaroineen. Harmi, ettei tunnelma ollut huipussaan. Ihania kuvia Riikasta.

  VastaaPoista
 4. Joulupukki näyttää enemmän kuin väsähtäneeltä! Taitaa olla rankka homma. Seinamäälaukset ovat hauskoja!

  VastaaPoista
 5. Hienoja matkakuvia. En ole koskaan käynyt Riikassa, suunnittelimme sinne menoa viime keväänä jäi kuitenkin vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 6. Upeita matkakuvia ja rakennukset ovat todella kauniita. Matkailu avartaa :)

  VastaaPoista