maanantai 8. huhtikuuta 2013

Dubain lämmössäVietimme pääsiäisen Dubaissa + 36 lämmössä. Asuimme Bur Dubain puolella Al Fahidin linnoituksen vieressä.  Viikko meni hujauksessa ja paljon tuli nähtyä (... ja jäi nähtävää seuraavaankin kertaan).

 
Retkellä kävimme pääkaupungissa Abu Dhabissa tutustumassa Sheikh Zayed Grand moskeijaan. Oli kyllä upein tähän asti näkemäni rakennus. Lattioita, seinäpintoja ja pylväitä koristivat marmorilla taiteillut kukkaköynnökset, aivan kuin aplikaatioita kankaasta.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matkasimme myös Abralla, eli tasapohjaisella vesitaksilla Dubainlahden yli Deiran puolelle. Meno-paluun hinnaksi tuli kokonaista 0,40 euroa.
 
  
 
 
Deiran puolella Kulta Sougissa teimme vain ikkunaostoksia;)
 
  
 
 
Hyvin ilmastoituja, kauniita kauppakeskuksia löytyi monia. Sisällä oli aivan ihania kahviloita ja kauppoja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Näkymä Burj Khalifasta, maailman korkeimman rakennuksen (828 m) 124. kerroksesta.
 
 
 
 
 
 
Lopuksi vielä kolme taideteosta. Ensimmäinen oli koottu vanhoista tuoleista.
 
 
 
 
 
 
Tämän tuolin päällys oli tehty huovutetuista palloista.
 
 
 
 
 
Tämä kenkä pysähdytti...
 
 
 
 
 
 
Löysin myös kaksi ihanaa tilkkukauppaa. Sieltä löytyi pientä tuliaista kotiin viemisiksi. Yli viikkoon en ole lukenut blogeja, joten alan tutkailemaan mitä mukavaa sieltä löytyy!!!
Mukavaa viikkoa kaikille:)
 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa kotimaan talveen! Tulipa mukavat muistot mieleen! Olimme koko perheen voimalla Dubaissa v. 2000 ja siitä jäi todella ihanat muistot meille kaikille. Kullan hintakin oli silloin vielä "kohtuullinen", joten muutama matkamuisto tuli hankittua. Tykkäsimme lasten kanssa matkatessa kovasti paikan siisteydestä.

    VastaaPoista
  2. Siellä oli lämmintä ja täällä kylmä, en ole koskaan käynyt, mutta muutaman kerran ollaan mietitty jos sinne... Näyttää kivalta ja olisi vähän taas erilainen paikka.

    VastaaPoista
  3. On upea paikka. Olisipa hienoa päästä joskus näkemään ihan omin silmin.

    VastaaPoista