torstai 7. helmikuuta 2013

Kevättä rinnassa

Muutimme vuosi sitten nykyiseen kotiimme jolloin laitoin ikkunaan Marimekon kelta-lime kapat. Tälle keväälle piti saada verhoihin sopiva kaitaliina pöydälle. Kovin on keväinen väreiltään... Piristää kummasti kun tänään on niin hämärä päivä.


Tänään lähden ystäväni kanssa syömään, mutta huomenna voisi siivota ja hakea kimpun tulppaaneita skoolin kaveriksi!

Kävin lokakuussa Amsterdamissa ja otin ennen lähtöä selville  tilkkukaupan. Kuinka
ollakkaan kauppa sijaitsi hotelliltamme n. 100 m. Kauppa oli täynnä kaikenlaista tilkkutöihin liittyvää. http://www.birdblocks.com/Matkustelemme jonkin verran ja mieluusti käyn tilkku-, askartelu, käsityö tai ristipistokaupoissa tutustumassa. Täältä löysin kunnon Amsterdamilaisen matkamuiston. Kirja sisältää malleja kauniista taloista ym. Mukaan löytyi kangasta hollantilaisin kuvin ja siihen kylkiäisiksi sinisen sävyisiä kankaita.


Iloinen  yllätys oli kun astuin kaupasta ulos ja seuraavan oven sisältä löytyi toinen aivan erityyppinen tilkkukauppa http://www.dutchquilts.net/
Ensin on näkymä alakerrasta... Näytteillä oli paljon tilkkupeittoja.


Raput ylös  ja sieltä löytyi parvella lisää.                        Täältä tarttui mukaan tilkkukirja ja NIIN ihanan kuviollisia kankaita. Hieman paksumpaa kuin ns. amerikkalaiset tilkkukankaat. Mukaan lähti myös "Tervetuloa turhuuden markkinoille" - tilkkuilijan almanakka vuodelle 2013!Olen saanut uusia lukijoita:) Tervetuloa Kati, Mari ja Irmeli:)

3 kommenttia:

  1. Onpas iloisen keväinen kaitaliina. Amsterdamin tilkkukaupat näyttävät oikein houkuttavilta, tuolla voisi mennä pää pyörälle.

    VastaaPoista
  2. Ihania tuliaisia! Liinasi on todella keväisen pirteä! Se tuo auringon sisälle pilvisinäkin päivinä.

    VastaaPoista
  3. Kiva pirtsakka liina. Voi nuo tilkkukaupat... kunhan vaan ehtisi ommella olemassa olevat kankaatkin ;D

    VastaaPoista