maanantai 23. toukokuuta 2016

Ezen kylä


Teimme päiväretken Ezen kylään paikallisbussilla. Kylä sijaitsee Nizzan ja Monacon välillä 427 m korkeudessa jyrkänteellä. Bussimaksu oli huikeat 1,50 € (bussi numero 82 ja 112) ja maisemat matkalla postikorttimaisen kauniit. Välimeri kimmelsi oikealla puolella ja kauniit talot vuoristossa vasemmalla. Bussi vie ylös Ezeen, mutta loppumatka on taivallettava jalan. Bussipysäkin luona on ravintoloita, kuppiloita, torikojuja (missä mm. paikallisia käsitöitä), matkamuistokauppoja ja ranskalaisen Fragonard-parfumeurin kauppa. Vanhassa kylässä ylhäällä on rauhallisempaa. Sielläkin voi piipahtaa syömään, mutta tunnelma on erilainen... rauhallinen.Kuvat on otettu Ezen korkeimmalta paikalta. Vuoren huipulla on 1300-luvun linnan rauniot ja Jardin Exotique... kauniita kasveja. (Huipulle ja kukkapuistoon pääsymaksu on 6 €)


Kylän kujat ovat jalan mentäviä. Paljon rappusia ja korkeuseroja. Siellä ylhäällä sukelsi menneeseen maailmaan.Lounaaksi söimme "Salade Nicoise". Oli oikein lämmin, aurinkoinen päivä. Löysimme tämän "Salads bar Delin" keskeltä kiemurtelevia portaita varjoisalta paikalta. Takanamme selän takana lorisi pieni vesiseinä. Ihan taivas!!!Mukava retkipäivä! Vaikka bussia saikin odotella jonkin ajan takaisin Nizzaan. Busseilla oli sunnuntaina siesta-aika;)8 kommenttia:

 1. Vaude. Onpa upeita näkymiä. Siellä voi tosiaan sukeltaa menneeseen aikaan.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä, niin kaunista!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! Ja upea paikka!
  Ihan matkakuume alkaa tulemaan!

  VastaaPoista
 4. Oi mistä ihanuuksista pääset nauttimaan:9

  VastaaPoista
 5. Kyllä siellä kelpaa lomailla!

  VastaaPoista
 6. Oi, miten kauniissa maisemissa lomaanne vietättekään.

  VastaaPoista
 7. Kivoja lomakuvia ihanalta Provencen alueelta. Kimmeltävä turkoosi välimeri ja pienet ranskalaiskylät ovat vaan niin ihania! Kuvia katsoessa tuli mukavat muistot mieleen muutaman vuoden takaisesta omasta matkasta samoilla seuduilla. Hyvää loman jatkoa, nauttikaahan!

  VastaaPoista