maanantai 1. helmikuuta 2016

NeulomuksiaViime viikko vilahti sukkelaan kun olin neljä päivää hoitamassa flunssaisia lapsia. Tilkkukurssit jäivät väliin, mutta jotakin käsityötä kädet kaipasivat. Niinpä otin lankaa ja puikot mukaani ja neuloin pienemmälle sukat ja lapaset Nalle Taika langasta... Siitä innostuneena puikot heiluivat myös iltasella ja neuloin vanhemmalle lapsoselle parit lapaset, joista puuttuu vielä peukalot. En muistanutkaan miten koukuttavaa tai puikottavaa tuo neulominen on:)
 
 
 
 
 
 
Varasin kirpparin parin viikon päähän ja meinasin käydä kaikki kaapit, laatikot ja vintit läpi ja "puhdistaa vähän ilmaa" Kummasti sitä tavaraa kertyy! Eilen pinosin kaikki takit sohvalle ja valitsin kirppuun meneviä. Iso urakka edessä, mutta niin mukavaa kun saa itselle tarpeetonta tavaraa kiertoon.
 
 
 
 
 
 Tammikuun lukunurkka:
Kirjan takakannessa lukee näin:
"Mirjam Bollen sulhaselleen Leolle kirjoittamat kirjeet kuvaavat koskettavasti, millaista oli nuoren juutalaisen naisen kamppailu saksalaisten miehittämässä Amsterdamissa sekä myöhemmin keskitysleireillä. Työ juutalaisneuvostossa antaa alkuun Mirjamille ja hänen perheelleen erityisaseman ja takeet säästymisestä keskitysleiriltä. Uhkaava ilmapiiri ja pelko ovat silti alituiseen läsnä arjessa. Öiset tarkastukset, monet kiellot ja rajoitukset vaikeuttavat elämää, jota Mirjam tyynesti yrittää hallita läheisiään suojellen.
 
Keskitysleirillä rakastetulle omistetuista kirjoitushetkistä tulee elintärkeä keino pitää yllä toivon ilmapiiriä ja jälleentapaamisen unelmia. Nuori Mirjam Bolle kirjoittaa voidakseen kertoa kokemuksistaan, jos ja kun sota päättyisi. Jotta saisimme tietää, emmekä unohtaisi."
 
*****
 
Kaunista talvista viikkoa!
 


 

8 kommenttia:

 1. Kivoja neuleita, ja myös tarpeellisia. Mirjam Bollen kirja on varmasti koskettava tarina. Kumpa emme unohtaisi, uudet sodat eivät rakanna mitään...

  VastaaPoista
 2. Kauniita neuleita, ihanan sininen lanka. Kiitos lukuvinkistä!

  VastaaPoista
 3. Kauniita neulomuksia! Voi kun minäkin saisin inspiraation kaappien siivoukseen ja kirpparin pitoon. Tavaraa on täällä kyllä yli oman tarpeen. Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat ja lapaset. - Täällä on iäisyyssukkaprojeti jo ohi toisen kantapään, lapaset on jonossa. Jostain syystä olen innokkaampi sukankutoja, noi peukaloiden väkerrykset usein tökkii!

  VastaaPoista
 5. Kaunista lankaa! Sininen on niin ihana väri. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Pirteät neulomukset ja aina niin tarpeelliset. "Ilman puhdistusta" kaipaisivat meidänkin huushollin kaapit, saisinpa vaan aloitetuksi. Siivoamisesta tulee kyllä hyvä keventynyt mieli:).

  VastaaPoista
 7. Kauniita neulomuksia ja käyttöä löytyy varmasti vielä tänäkin talvena villaisille neuleille.

  VastaaPoista
 8. Kauniit neulomukset ja täälläkin pitäisi tehdä kaappien puhdistusta, kunhan vain pääsisi alkuun:) Se on niin vapauttavaa, kun pääsee turhasta tavarasta eroon!

  VastaaPoista