tiistai 29. tammikuuta 2013

Ensimmäiset sukkani

Kyllä... ensimmäiset neulomani sukat! Oppikouluaikaan olin kova neulomaan. Villapuseroita ja lapasia tuli solkenaan...mutta ei sukkia. Ystäväni Maikin kanssa istuimme heidän omakotitalon rappusilla,  puikot kilisivät ja mankka soitteli c-kasetteja. Maikki kutoi sukkia, minä lapasia. Neuloin puolelle luokan tytöistä uudet lapaset (suosituimmat olivat kaupunkimme jääkiekko- ja jalkapalloliigan värisiä). Maikki taas piti minut sukissa. Sukissa oli aina pitkät varret ja ne oli tehty kaikista langan pätkistä ja kerän lopuista. Ihanan värikkäitä.



Ohje on Novitan:"Oi villasukka!" Ohje kuulemma helppo??? Itse kyselin neuvoja jatkuvasti, eikä tuo ohje helppo ollut tulkita kokeneemmallekkaan sukankutojalle. Parhaillaan olen sukan neulonnan lyhytkurssilla. On niin mukava kilisytellä puikkoja ja maailma täynnä ihanan sävyisiä lankoja. Jos oppisi kerralla oikeat niksit: ota lanka kiertäen ym... Eli täydellistä sukkaparia odotellen...


Lämpimästi tervetuloa blogini lukijoiksi Tiinatei ja satunNainen:)

1 kommentti:

  1. Ekat sukkani tein no. 3-kymppisenä Novitan Seiskaveikan vyötteen takana olevalla ohjeella. Sitä olen kaikki nämä vuodet onnistuneesti soveltanut - jäin kerrasta koukkuun. Ei kun puikoille!
    Ihanan värikkäät ovat ensimmäisesi! :o)

    VastaaPoista